Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U subotu počinje 98. utrka Tour de France

Izvanzemaljac Contador po 4. pobjedu na Touru, Schleck želi osvetu

Alberto Contador
AFP
02.07.2011.
u 08:47

Španjolac Contador favorit je i zbog toga što je u šest nastupa na najvećim utrkama (Giro, Tour i Vuelta) postigao svih šest pobjeda

Etapom od Passage de Goisa do Mont de Allouettesa danas počinje 98. Tour de France, najprestižnija biciklistička utrka na svijetu. Među 198 vozača neće biti hrvatskih predstavnika, a glavni favorit za pobjedu je Španjolac Alberto Contador (Saxo Bank). Najveći konkurent za pobjedničku nagradu od 450.000 eura bit će mu Luksemburžanin Andy Schleck (Leopard Trek) koji je prošle godine na Touru bio drugi.

– Motiviraju me napisi da je Alberto nepobjediv, dokazat ću svima da su u krivu – najavio je Schleck, koji će željeti i osvetu za prošli Tour de France, kada ga Contador u odlučujućoj brdskoj etapi nije želio čekati kada mu je puknuo lanac.

U 21 etapi duljine 3430 km procjenjuje se da će bicikliste uživo uza stazu gledati čak 15 milijuna gledatelja.

– Pod velikim sam pritiskom, na stazi, ali pogotovo izvan nje. No, jači sam od toga, opet ću osvojiti Tor de France – kaže Alberto Contador, koji je Utrku kroz Francusku osvojio već triput (2007., 2009. i 2010. godine).

Španjolac ima još i dva Gira, te jednu Vueltu, odnosno samo je jedan od petorice vozača koji su tijekom karijere osvajali sve tri najprestižnije svjetske utrke. Zanimljivo, ima stopostotan učinak na najvećim utrkama, u šest nastupa ima šest pobjeda.

Contador bi ove godine mogao postati prvi biciklist u povijesti koji je u istoj sezoni osvojio Giro, Tour i Vueltu.

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski najbolje je opisao Contadora:

– On je s drugog planeta, izvanzemaljac za nas ostale. Mislim da može doći do trostruke pobjede ove sezone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije